>Het volgende twijgje

>

Vanochtend was de aftrap voor m’n opleidingstraject: ik heb me (via Internet) aangemeld voor de cursus Juridisch Medewerker. De gegevens op de papieren prijslijst bleken echter niet overeen te stemmen met de werkelijkheid: die cursus duurt geen zes maanden maar twaalf (bij normaal studietempo) en kost geen € 54,50 per maand maar € 70,00. Da’s toch wel even een verschil, en daarmee komt alleen voor deze cursus het kostenplaatje op circa € 1.200,00 uit, waardoor er nu een bedrag van € 11.000 prijkt op de begroting voor het complete opleidingstraject. Voor de eerste twee cursussen zou ik dan 15 maanden nodig hebben, dus met een beetje doorwerken moet dat binnen een jaar te doen zijn.

Terug in m’n caravan was het tijd voor de afwas, en die werd onderbroken door een telefoontje van de heer Naus van het UWV, afdeling Bezwaar & Beroep. Volgens hem was er niks aan te doen dat het UWV mijn dagloon had berekend aan de hand van m’n inkomen voorafgaand aan m’n ziekte. Balen, want in plaats van 70% van m’n laatste loon (als ik een WW-uitkering zou krijgen) zit ik nu op misschien maar 50%. Goed, iets meer omdat ik ook nog een uitkering krijg uit de Toeslagenwet, maar ook daarmee zit ik nog altijd op Bijstandsniveau.

Vanmiddag verscheen Sylvia en daarmee ook de post. Van dat laatste werd ik niet vrolijk: er zat onder andere post tussen van het UWV en de Stichting Maashorst. Die eerste deelde mede dat Janssen & Janssen beslag hadden laten leggen op m’n uitkering en ik per 31 mei daardoor minder uitkering zal krijgen. De Stichting Maashorst heeft zelfs twee enveloppen nodig gehad: eentje met het behandelplan (graag één exemplaar ondertekend retour) en eentje met een brief over de omgang van aanstaande maandag. Die gaat niet door, Sonja heeft dus weer met succes laten merken dat ze die omgang maar niks vindt en dat gedemonstreerd heeft door haar machtswellust weer uit te leven. Hoog tijd om maar eens een brief terug te sturen en duidelijk te maken hoe Sonja Holten in elkaar zit.

Volgens de brief zou de omgangsbegeleidster geprobeerd hebben mij te bellen. Ik waag het te betwijfelen, want ze heeft zowel m’n Nederlandse als m’n Belgische telefoonnummer en op geen van beiden ben ik door haar gebeld.

Aangezien het zeer zomers weer gaat worden dit weekend heb ik Sonja opnieuw uitgenodigd om met Tom en Max naar de camping te komen. Niet dat ik verwacht dat ze zal reageren, laat staan verschijnen, maar ik heb wel weer m’n goeie wil getoond. Als ze niet meewerkt heb ik weer een twijgje erbij voor in de takkenbos waarmee ze straks bij de Rechtbank om de oren geslagen gaat worden. Figuurlijk om de oren geslagen dan wel, voordat er weer iemand gaat gillen dat het bedreiging is.

Advertenties

Geplaatst op 4 juni 2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: